Sollicitatietips

Veel succes met je sollicitatie, met deze handige tips.
Regiodienst helpt je een heel eind op weg naar je nieuwe baan. Wij hebben honderden vacatures. Onze recruiters helpen je de juiste keuzes te maken. Maar er komt natuurlijk een moment dat het echt alleen op jou en je kwaliteiten aankomt: de sollicitatie. Hier wat tips om je goed voorbereid op pad te sturen.

* Verdiep je in je mogelijke nieuwe werkgever
Kijk op de website van je nieuwe werkgever. Daar lees je wat ze precies doen. Maar je leest er vaak ook wat het ‘karakter’ van het bedrijf is.

* Bedenk vragen die je gesteld kunnen worden
Verplaats je eens in de rol van degene die straks tegenover jou zit, bij de sollicitatie. Wat zou die je kunnen vragen? En wat ga je dan zeggen? Ga dus nadenken over waarom jij, die functie en het bedrijf goed bij elkaar passen. Wat zijn je doelen? Wat zijn je sterke kanten. Wat wil je nog leren? Hoe wil je je ontwikkelen? Werkgevers zien graag iemand die vooruit wil. En denk ook na over wat jij van het bedrijf of de functie wilt weten. Wat zijn hun plannen? Wat kun jij daarin betekenen? Zo kan er echt een leuk gesprek ontstaan. In plaats van een vraag-en-antwoord-spel.

* Zorg voor een goede eerste indruk
Mensen letten op zaken die misschien niets met de functie te maken hebben, maar het telt wel. Kleed je dus niet te casual. Kijk iemand aan, bij de handdruk.  Wees positief, maar niet ‘hyper’. En ben je nerveus? Geef dat gewoon toe, er is niemand die je dat kwalijk neemt. En vertrouw op je vakmanschap, want daar gaat het om.

Maak je eigen cv

Je eigen CV binnen 5 min. Vul de velden in en ontvang je gratis cv.

Direct CV maken

Wij zoeken voor jou!

Vul je gegevens in en ontvang wekelijks vacatures op maat.

Schrijf je nu in