Sollicitatietips

Meer succes met deze listige sollicitatietips!
Regiodienst helpt je graag op weg naar je nieuwe baan. Wij hebben honderden vacatures. Onze recruiters helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Maar bij het eerste sollicatiegesprek komt het echt alleen op jou en jouw kwaliteiten aan. Hieronder wat werkende tips om zo goed voorbereid op pad te gaan naar een prettig gesprek!

 

1. Verdiep je in het bedrijf zelf
Kijk op de website van je mogelijk nieuwe werkgever. Daar lees je wat ze precies doen en wat meer over het ‘karakter’ van het bedrijf. Heb je wat tijd over, kijk dan ook naar concurrerende sites, dan zie je nog sneller wie waar in uitblinkt!

2. Bedenk vragen die jij zou stellen als recruiter
Verplaats je eens in de rol van degene die straks tegenover jou zit. Welke vragen worden jou zeker gesteld? En wat is jouw antwoord daarop? Denk na over waarom jij, die functie en het bedrijf goed bij elkaar passen. Wat zijn jouw doelen? Jouw sterke kanten? Wat wil je nog leren? Hoe wil je je ontwikkelen? Werkgevers zien graag iemand die vooruit wil. 

3. Bedenk ook van tevoren wat jij over het bedrijf of de functie wilt weten 
Wat zijn hun plannen? Welke rol kun jij daarin spelen? Zo kan er echt een leuk gesprek ontstaan. In plaats van een vraag-en-antwoord-spel. 

4. De eerste indruk is van groot belang!
Mensen letten soms op dingen die misschien niets met de functie zelf te maken hebben, maar het telt wel. Kleed je dus niet te casual. Kijk iemand aan, dat bevestigt jouw belangstelling. Laat zien dat je er zin in hebt, maar overdrijf niet. Ben je nerveus? Geef dat gewoon toe, er is niemand die je dat kwalijk neemt. Vertrouw op je vakmanschap en blijf jezelf. Daar gaat het om.

5. Je laatste indruk is ook belangrijk
Laat weten dat je er veel zin in hebt en bedank voor het fijne gesprek. En, zeg niet alleen de persoon waarmee je gesproken hebt gedag, maar ook de dame van de receptie! 

Maak je eigen cv

Je eigen CV binnen 5 min. Vul de velden in en ontvang je gratis cv.

Direct CV maken

Wij zoeken voor jou!

Vul je gegevens in en ontvang wekelijks vacatures op maat.

Schrijf je nu in